کد خبر: 4246498
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۸
زهرا عسلی بیان کرد

خلق اثر هنری از طریق همزیستی هنرمندان با هوش مصنوعی

عضو هیئت علمی دانشگاه سوره با بیان اینکه هوش مصنوعی می‌تواند در خلق آثار جدید موثر باشد و در عین تهدید فرصت‌های بی‌شماری را برای خلق اثر ایجاد کند،‌ گفت: بنابراین از طریق همزیستی هنرمندان با هوش مصنوعی است که می‌توان با بیان معاصر به خلق اثر هنری پرداخت.

خلق اثر هنری از طریق همزیستی هنرمندان با هوش مصنوعیبه گزارش خبرنگار ایکنا، پنجمین نشست علمی ششمین دوره «همایش سواد فضای مجازی» سه‌شنبه ۱۵ آبان‌ماه با موضوع «هوش مصنوعی و هنر» و به همت مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی در دانشگاه سوره برگزار شد. 

زهرا عسلی، عضو هیئت علمی دانشگاه سوره به موضوع «هوش مصنوعی و هنر معاصر» پرداخت و گفت: یکی از جذابیت‌های اصلی هوش مصنوعی در هنر دیجیتال، توانایی تولید آثار هنری است که با استفاده از الگوریتم‌های گوناگون، می‌تواند نقاشی‌ها، تصاویر دیجیتال و ویدئو آرت و ... را تولید کند. این امکان به هنرمندان اجازه می‌دهد تا از پتانسیل خلاقیت هوش مصنوعی استفاده کرده و آثار جدیدی را به جهان معرفی کند.

وی افزود: هنر ویدیو آرت، رسانه تأثیرگذاری است که با توجه با اینکه مبتنی بر تکنولوژی بوده، توانسته پیشرفت زیادی کند. با استفاده از فناوری‌های نوین روز، می‌توان تصاویری انتزاعی خلق کرد که در هنر اجرایی نمی‌توان به آن‌ها دست پیدا کرد. خلق فضاهای عینی و ذهنی، بدون دکور فیزیکی و فقط با استفاده از تصاویر و فیلم‌های ضبط‌شده، هنرمندان را از فضاسازی برای مخاطبان بی‌نیاز می‌کند و در این صورت ایجاد فضاهای حجیم و پویا به راحتی فراهم می‌شود.

عسلی با اشاره به تعامل این آثار هنری با مخاطب گفت: هنرمندان از دهه ۱۹۶۰ از مفهوم تعاملی هنر استفاده کردند. اولین تلاش‌ها برای هوش مصنوعی در هنر دیوید راک بود که برای ایحاد یک اثر تعاملی استفاده کرد و روی هنرمندان دیگر تأثیر گذاشت و نشان داد هوش مصنوعی می‌تواند به تعامل انسان با هوش مصنوعی کمک کند. 

وی تصریح کرد: اگر در مقابل اثری قرار بگیرید که کنش و واکنشی نداشته باشد، اثرگذاری اندکی داشته و می‌توانید درباره اثر تفکر کنید؛ اما در صورتی که یک اثر هر چند به واسطه خطای دید، از هر زاویه‌ای که نگاه کنید، متفاوت باشد، در واقع آن اثر با مخاطب تعامل دارد. 

این عضو هیئت علمی در ادامه بیان کرد: هوش مصنوعی می‌تواند در خلق آثار جدید مؤثر باشد و در عین تهدید فرصت‌های بی‌شماری را برای خلق اثر ایجاد کند. بنابراین از طریق همزیستی هنرمندان با هوش مصنوعی است که می‌توان با بیان معاصر به خلق اثر هنری پرداخت.

انتهای پیام
captcha